netts

Parken Zoo Eskilstuna den 27 maj 2021

Kategori: Djurpark/Museeum

Vi var till Parken Zoo och vandrade omkring ett par timmar och myste och kollade in hur djur hade det. Flera av djuren hade blivit föräldrar, Det är positivt i djurparkens bevarande arbete. Sumatratigrarna hade fått unge men jag har ingen bild på det för de kom aldrig tillräckligt när. De behövde aldrig flytta på hannen, ovanlighetens skull funkade den lilla familjen tillsammans. Lejonen hade också fått ungar. 
 
Lejonungen på bilden har lite problem med ögat men den är så söt och gullig, De vuxna hade stenkoll. En av honorna lyckades skräma mig ordentligt, jag både skrek till och hoppade bakåt. Jag gick runt ett hörn kom fram till fönster så man ser in, det var ingen vuxen kisse där och plötsligt från sidan kom hon fram. :D Klipsk lejonhona. :D.
Ungen ville hälsa men samtidgt var den lekfull och ville leka. Så söt den var. :D
De var lite hungria också. De hade lite mat kvar. De hade lite att äta. Det var lätt att fastna hä och kolla. Det var en del aktivitet här. :D
 
Vi var in på Lilla Zoo och hälsade på får och getter och de andra djuren. Den afrikanska geten hade fått ungar på kvällen den 26 maj vi var där den 27 maj. 
 De var så otroligt söta. Jag bara stod och titta på dessa sötnosar. De var så charmiga. Eller hur? 
Jag tycker de var så mysiga. :D. Men de höll sig i närheten av de vuxna. De hade också full koll på ungarna. :D
 
Den Röda Pandan hade fått ungar de med men de kom under sommaren förra året. :D. 
De var två stycken plus mamma. Mamman låg och sov i ett träd, den ena ungen låg och som i en annat träd och den ungen på bilden var aktiv och klättrade runt och åt lite av löven. :D. Så oerhört söt och så viga. Ibland tänkte man åh nej nu kommer den att ramla men det gjorde den aldrig. :D. Röda pandan ingår i bevarande projekt som finns på de flesta djurparker idag..
 
Det var en mysig dag, trots att det var lite halvdant väder. Men vi klara oss rätt bra från regn. Det kom en skur medans vi åt lunch men den varade ca två minuter.