netts

Evenemang En date med Lydia Stille

Kategori: Evenemang

I lördags den 25 mars så var jag på ett evenemang på Norrtälje stadsbibliotek. Namnet är rubriken här ovanför.
Det handlade om Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken.
Den har filmatiserats 3 gånger, 1945, 1977 och 2016. Hjalmar kom ut med boken 1912.
Sen så har den skrivits om och då ur Lydia Stilles perspektiv. Den boken heter För Lydia och är skriven av  Gun Britt Sundström, den kom ut 1973.
 
Det var ett intressant och riktigt bra evenemang. Jag är ordentligt nöjd. Jag vill se alla tre filmerna och läsa orginalboken efter detta evenemang. För det hade jag inte gjort innan.
 
Vad jag förstod var de allra flesta nöjda med evenemanget. Det förstår jag.

 
 
 
  
 

Saknad efter gamelmoster Doris

Kategori: Övriga

Min mormors syster Doris gick bort igår morse och saknaden efter henne är stor trots att hon vart gammal. Hela 88 år. Men hon var sjuk. Först hade hon ett hjärntumör som hon kämpat med i tio år sen för lite över en vecka sedan fick hon stroke och hon kom inte tillbaka. Det ända hon fick var smärtstillande så hon kunde ha det någorlunda bekvämt. Hon mådde inte bra och det var bättre att hon fick somna in men saknaden finns det där och den gör ont. Men den gör det så här i början. Saknaden kommer alltid att finnas men man lär sig leva med den och den kommer att inte göra ont.
 
Men så klart man saknar henne. Det var visserligen ett bra tag sedan jag träffade henne men  hon finns i mitt hjärta som många andra.