netts

Internationella tigerdagen/World tigers day

Kategori: Djur

Idag så uppmärksamas tigern lite mer. Det bevarandearbete som görs för tigerns skull är vikttg och jag tycker att de som gör detta arbete gör ett så otroligt bra jobb. Er kämparglöd är underbart.  
 
Jag kommer skriva lite info om tigern som kommer här:
Tiger (Panthera Tigris)
Förr kunde man hitta tigern från Turkiet i väst till Ryssland i väst, Men idag finner du tigern endast i ett tiotal länder i Asien. Det finns endast 3890 tigrar i det vilda och den är starkt hotad.
Det fanns från början 9 underarter av tigern men idag är 4 av dem försvunna.
De underarter som finns idag:
Bengalisk tiger
Indonesisk tiger
Sumatratiger
Amurtiger även kallad Sibirisk tiger
Malajtiger
Dessa fyra arter finns idag inte längre i det vilda. De finns endast i ett begränsat antal i hägn. 
Sydkinesisk tiger
Java tiger
Balitiger 
Kaspisk tiger
 
På denna bild är det arten Sumatra som ligger och myser i gräset. Denna bor på Parksens Zoo i Eskilstuna och de är 4:a tigrar som bor här, de har gott om utrymme och får den mat de behöver och blir behandla på rätt sätt. De ser verkligen ut att må bra. 

Värme, bangolf och en vän

Kategori: Bangolf

Jag började förmidddagen med att bara ta det lugnt, man orkade inte så mycket annat egentligen. Det var så varmt. Åkte upp till bangolfbanan vid 12:20 för att öppna den vid 13:00 men suck vad det var varmt där. Var ut på anläggningen och kollade banorna för att blåsa bort lite skräp. Men jag höll på att smälta bort. Det märktes att det var lugnt. Mellan 13:00 och 17:00 kanske det kom åtta personer dit, jag förstår dem man orkar inte spela i den värmen.
 
På kvällen träffade vi en vän och åt pizza och hade det supertrevligt. Vi behövde få träffas lite. Det var ju länge sedan. Supertrevligt var det. Tack för en supertrevlig kväll. 

Lite grillning lördag

Kategori: Övriga

I lördags efter att älsklingen slutat jobba så åkte vi till vänner och grillade, det vart en trevlig kväll och det var vad vi båda behövde men speciellt älsklingen, fick komma ifrån lite och träffa vänner och umgås. 

Roslags järn och färg & MT Djurartiklar i Norrtälje

Kategori: Norrtälje

Man får reda på morgonen att byggnaden som Roslagsjärn och färg bland annat låg i har brunnit ner till grunden. Startade vid :04:00 tiden i morse. Det kan hålla på hela dagen. Får se vad som kommer att hända framöver här. Det är så tråkigt, den har funnits så länge jag kan minnas även mina föräldrar säger något liknande. Folk som bor i närområdet ombedes att hålla sig inne med stängda fönster och ventilation, för det är giftig rök pga alla färger med mera som fanns i butiken. 
 
Jag har lite svårt att fatta att butiken verkligen är borta, Jag kommer nog inte fatta det förrän jag kommer upp dit och ser den stora och tomma området där byggnaden en gång stod. Det kommer inte att bli lätt att se. Jag är en väldigt känslig person så finns en risk att jag reagerar väldigt starkt. :(. Men det fixar jag nog ändå. :(.

American car show 2019

Kategori: Evenemang

Igår fredag så var det årets american car show 2019 och et var fint väder. Det var mycket folk i parken och många fina bliar. Jag tog några bilder igår på några av bilarna som ni ser här under. :)
 
Den största anledningen till att jag gick ner till socitetsparken i går var för bandet BLACK INGVARS jag har växt upp med dem under 90 talet. Jag tycker att de var otroligt bra. De placerade sig bland en av de bättre konserterna jag har vart på i Socitetsparken här i Norrtälje. :D
Så jag kan säga att jag var rätt så nöjd med gårdagen. Speciellt med musiken. Jag ångrar inte alls att jag gick in till American car show. 
 

Invigning av konst i Norrtälje ån fredagen 28 juni 2019

Kategori: Konst

De presenterade alla konstnärerna och så hölls det tal.
Sen så delade de ut Norrtäljes kulturpris till flöjtisten Torbjörn Eklund. Stort grattis till honom. 
Sen var det rundvandring för att se de olika konstverken men tyvärr hade jag bara tid för de två första. Men hela arrangemanget var mycket bra. Här nedanför är de två första konstverken i ån.